Tips om tijd te besparen

#IAMFUNCTIONAL

5 tips om tijd te besparen bij het sporten:Heb je geen tijd om te sporten? 'Dan moet je tijd maken', hoor je waarschijnlijk maar al te vaak. Tenzij je natuurlijk tijd kan besparen op andere dingen...

We sommen 5 praktische tips voor je op, waardoor je het nog nooit zo makkelijk hebt gehad om te gaan sporten.

 1. Leg al je sportgerief op een plaats op ooghoogte.


In de winkels doen ze dat ook. Ze leggen producten op ooghoogte waarvan ze willen dat je ze koopt. Doe dat in je eigen huis zo ook met je sportspullen. Je zal ze zo vaker zien liggen en dat motiveert je om te gaan sporten. Je hoeft geen uur te zoeken naar je spullen dus dat kan je dan ook al niet tegenhouden om te gaan sporten.


 

2. Sport terwijl je kinderen sporten


Zwemles: horden mama's en papa's wanen zich een weg samen met hun kinderen tot de kleedhokjes. Met veel geklaag worden de kinderen in zwemoutfit gezet. Nog een snelle kus, hier en daar wat tranen wegvegen en hopla, de ouders kunnen de cafetaria in. Euh nee! Kinderen sporten = wij sporten. Waarom zou je dat doen? Je moet geen saai gesprek aanknopen met ouders die je niet kent én je spaart de kost uit van een drankje en vooral je spaart de kcal uit van die frisse pint.


Er zijn kleedkamers waar jij je kan omkleden en er is zeker en vast een route in de buurt die je al lopend kan verkennen. Je kan een klein uurtje lopen of wandelen en je bent op tijd terug voor je kinderen op te pikken. Wanneer je lekker bezweet terugkomt, staren de andere ouders je waarschijnlijk aan. Ach, dat doen ze maar omdat ze eigenlijk jaloers zijn. Zij hebben namelijk wel die frisse pint gedronken en voelen zich nu schuldig. Wel, jij heb t je strepen verdiend: jij hebt gesport, je kinderen hebben gesport en zo is iedereen weer gelukkig. Lekker naar huis rijden en douchen.


 

3. Sport met vettig haar en stinkende oksels.


Ga sporten met vettig haar en stinkende oksels, je moet nadien toch nog douchen, dus ideaal om op een zweterige en vettige haardag te sporten. Ondertussen hoef je ook met niemand sociaal te zijn, want ze mijden je toch. Ideaal om even te focussen op jezelf en geen rekening te houden met anderen. Zo denk je tijdens het sporten niet ‘pas op, mijn haar’ en je douchesessie na het sporten is op deze manier extra nuttig!4. Slaap in je sportkledij.


Heb je ook moeite met opstaan en al zeker om te gaan sporten? In de winter is dat warme bed uitkomen om in een koude sportoutfit te kruipen echt geen lachertje. Als je houdt van ‘s morgens vroeg sporten, ga dan ‘s avonds slapen in je sportkledij. Zo gemakkelijk. Zeker in de winter. Slaap met je thermisch ondergoed, zo is het al lekker opgewarmd. Wanneer je opstaat hebt je het nog lekker warm. Je springt fris als een hoentje en helemaal warm je bed uit om te gaan sporten. Olé!5.  Reclame work-out


Als je eens 4 minuten tijd hebt doen dan de 'reclameblok workout'. Weet je hoe lang een gemiddeld reclameblok op tv duurt op vrijdagavond? Tussen de 3 en 6 minuten, dus laten we zeggen 4 minuten. Tijd genoeg om naar de ijskast te lopen, dat stuk chocola in je mond te stoppen en terug naar de tv te gaan met een schuldgevoel. Of niet? Wat kan je doen in 4 minuten? Ademhalingsoefeningen, bekkenbodemspieren trainen, houdingsoefeningen,  enkelmobilisatie oefeningen. Je vindt vast en zeker iets leuks om te doen tijdens de 4 minuten pauze van je filmmoment.


Groetjes,

Greet

zelfstandige, mama van 2 kinderen, vrouw, professionele excusesbedenker om niet te hoeven sporten.