PERSONAL COACHING

IN DRIE MAANDEN NAAR DE BESTE VERSIE VAN JEZELF


Een Functional Training® Coach  daagt je elke sessie uit met  oefeningen op jouw maat. Samen zoeken jullie de beste oplossing om je doel te bereiken. 

Hij of zij    begeleidt je in de excuses om niet te  sporten, helpt je zelfvertouwen terug te winnen, geeft je hardlooptips,  analyseert je houding, etc... 

Kortom, hij  of zij is je consultant, je begeleider  om  dat sportiever leven te  leiden!

FASE 1:  STARTEN

De coach leert jou over stabiliteit en mobiliteit. Je lichaamshouding wordt onder de loep genomen. Je leert  de 7 basisbewegingen  én je leert je agenda aanpassen  om (meer) tijd vrij te maken om te bewegen.

FASE 2: KOMAAN, JE KAN HET!

Je bent klaar om je lichaam te laten veranderen. Je werkt aan  kracht, uithoudingsvermogen  en explosiviteit. De 7 basisbewegingen die je hebt geleerd, vormen elke week een grotere uitdaging. Je traint harder, langer en sneller.

FASE 3:   YOU ARE FUNCTIONAL!

Je gaat de geleerde oefeningen verder uitwerken en je leert sportspecifieke bewegingen aan. Hoe ga je alles alleen verder zetten, daar helpen we je bij.

"Functional Training heeft mij letterlijk terug naar de basis gebracht. Nauwkeurig kijken of ik wel zo functioneel bezig ben. Functioneel in de betekenis van: welke trainingen of oefeningen doe ik?

Spreek ik daarbij de juiste spieren aan? Helpen bepaalde oefeningen mij bij het lopen of in de yoga? Hebben mijn inspanningen wel het effect dat ik denk dat ze het hebben? Of kan het allemaal een pak beter een efficiënter? Zo’n analyse van je lichaam en de manier waarop je dat lijf van jou gebruikt, is best confronterend. Zeker als je –zoals ik- denkt dat je ondertussen écht wel snapt hoe het allemaal moet. Mooi niet dus.


Functional Trainers hebben oog voor de persoonlijke verschillen en zoeken samen met jou naar oefeningen of varianten op oefeningen die wél het gewenste effect hebben. Op basis daarvan wordt een trainingsschema opgesteld dat je thuis en/of onder begeleiding van je trainer verder afwerkt. Functional Training zou een verplichte basis of aanvulling moeten zijn voor alle sporten en sporters, op alle niveaus!"


Erika Van Tielen, TV  presentatrice

"Rugklachten beheersten de laatste jaren mijn leven. Doodnormale, dagdagelijkse bewegingen moest ik met pijn uitvoeren. Zelfs rugscholing in het ziekenhuis mocht niet baten, een operatie was dan ook nakend.

Tot ik bij Functional Training Lille terechtkwam. Tijdens mijn gratis proefsessie heb ik de smaak te pakken gekregen.


De persoonlijke aanpak, de prima begeleiding en de resultaten zorgen ervoor dat Functional Training een onderdeel van mijn leven is geworden. Je moet geen gedreven sporter zijn om Functional Training te doen.


Functional Training heeft er niet alleen voor gezorgd dat mijn rugklachten een pak minder zijn geworden. Ik ben mijn leven ook veel beter gaan plannen. Maandag en donderdag zijn mijn vaste sportdagen en ik probeer een keer per week met de fiets naar mijn werk te gaan. Alles in het klein zien en stap voor stap resultaten boeken is vaak de sleutel tot succes.


Na 7 maanden ben ik keigelukkig en kan ik echt terug beter functioneren. Ik kan Functional Training dan ook aanraden aan iedereen én dat doe ik ook. Ik ben trots op mezelf en voel mij ook mentaal stukken beter in mijn vel!

Kaat In't Ven - Leerkracht